De aller eerste


Beste 'lezers', dit wordt mijn allereerste blog. Ook via mijn twitteraccount, tegenwoordig; @about_Versteeg deel ik verschillende dingen, meningen en geef ik een 'kijkje' in mijn (prive) leven.

 

Ik heb allerlei ideeen, zaken waar ik over zou willen schrijven maar eerst eens kijken of deze wordt gelezen en zal zeker deze keer nog niet te persoonlijk worden...

 

Eerst een onderwerp waar we indirect, met het vak hovenier, mee te maken krijgen en het is 1 van de meest besproken onderwerp; de Natuur en daarmee samenhangend het Weer/ klimaat.

Ik wil met enkele foto's laten zien hoe mooi de natuur kan zijn. Dat we er op zijn minst oog voor moeten hebben... en respect!!

Ik moet zeggen; wil ook de V10 motor terug in de Formule 1, niks mooier dan dat gebrul op het circuit. Het stoken van eigen gezaagd hout in je openhaard of houtkachel, ja de man in je los en de allerfijnste warmte, het knuste, het romantische... maar ja de opwarming, de CO2 uitstoot!!

 

Tuurlijk is de opwarming van de aarde een feit maar de mens is er deels debet aan want warmere en koudere perioden door de eeuwen heen zijn er altijd al geweest maar nu gaat het wel heel erg snel maar ook zaken zoals; de straalstroming, het bewegen van de continenten, de 7 jarige cyclus waarbij de afstand tussen de maan en aarde dichter of wat verder weg staat dragen er aan bij.

 

Dat er pakweg de laatste decennia, er uiteindelijk steeds meer oog voor deze problematiek is gekomen, komt door de bekrompenheid, eigen belang van de Mens zelf! Velen zien zichzelf; de mens, als het allerhoogste en meest ontwikkelende deel/resultaat van de Evolutie!

 

Maar door te denken dat wij, als mensheid Superieur zijn tekent gelijk onze kwetsbaarheid... elk voojaar, bij een beetje vorst lijden onze gecultiveerde gewassen weer schade, ja soms onherstelbaar maar de natuur redt zich, herstelt en komt vaak mooier terug dan ooit tevoren... Een lammetje van een paar dagen oud, weet van nature al; in dat ene kuiltje in de wei achter dat bultje moet ik liggen om beschutting te zoeken en uit de wind te blijven. Maar wij, als baby, zijn het meest kwetsbaar van allemaal, althans het minst zelf redzaam!

Ons bestaan, het dagelijks leven wordt steeds digitaler en geautomatiseerder. Ik personlijk gruwel hiervan en vertrek zodra dit helemaal over de top is, naar een land/gebied waar jij nog echt 1 kunt zijn met de natuur, met al haar of zijn elementen. Want zeg nu zelf, met; zelfrijdende auto's, vlees en groente uit fabrieken, de smartphone als enige communicatiemiddel... worden we meer en meer een voorgeprogrammeerd individu die zo kwetsbaar is geworden, een stroomstoring van een dag of geen gas.. Waar zijn we dan??

De hele dag zittend achter de pc of (niet over 1 kam scheren) de mac, de ipad, tablet, smartphone... staan we steeds verder en verder van de natuur af. Waarom kan de koe geen chocolademelk geven?

Er moeten speciale campinadagen worden georganiseerd, voor elke jong konijntje dat even alleen is gelaten wordt de dierenambulance gebeld... door deze onwetendheid kan de overheid een steeds groter deel van de bevolking alles (wijs) maken.

Wisten jullie dat in de jaren '80 van de vorige eeuw, op een folder van de toen actuele zure regen problematiek, op de cover prominent, een foto 'pronkte' met een trieste aanblik van een geheel verdorde en naaldloze 'conifeer'...? Heel toevallig betrof dit een Larix, een soort die in de winter altijd zijn naalden verliest. 

Of het feit; dat vooral loofbomen belangrijk zijn voor de opname van CO2. Maar wisten jullie dat dit voornamelijk geldt voor de jonge, in de groei zijnde bomen? De volwassen exemplaren nemen nauwelijks of althans veel minder CO2 op en geven uiteindelijk die CO2 weer vrij!

Dus wat ik maar wil zeggen; ga zeker met respect en zorgvuldig om met de natuur maar trek er ook op uit, om die schoonheid te aanschouwen en bedenk met al dat grotesk denken, dat de natuur altijd weer herstelt, soorten zullen uitsterven, andere soorten zich aangepassen aan de nieuwe omstandigheden...

Maar weet onder barre omstandigheden is de mens nergens dus zing a.u.b een toontje lager! Keer meer terug in jezelf en spreek je 'oer' insticten aan, die daar nog altijd zijn, ontwikkel ze en wordt alstublieft geen geautomatiseerde marionettepop... Dank U!!